Funderingsschade

Funderingsschade betekent dat er iets mis is met de fundering van een bouwwerk. Of dit nu een gebouw, huis, aanbouw of uitbouw van een woning is. De fundering is het deel dat onder de grond zit, waar het bouwwerk op rust. Een fundering kan beschadigd raken als gevolg van verzakkingen in de grond. Hierdoor kan een bouwwerk scheef komen te staan of zien we scheuren en kieren optreden in muren.

Hoe ontstaan funderingsproblemen?

Funderingsproblemen kunnen ontstaan door verschillende oorzaken, zoals bodemdaling, veranderingen in grondwaterniveau, boomwortels, veroudering van materialen, ongelijke belasting of het gebruik van onvoldoende sterke materialen tijdens de bouw.

Herkennen van funderingsschade

Schade aan een fundering bij een aanbouw of uitbouw van een woning kun je herkennen aan verschillende kenmerken. Veel voorkomende tekenen, afhankelijk van de ernst van de schade, zijn:

  • Scheurvorming: Deze scheuren kunnen zich voordoen in gevel, binnenmuren, vloeren en plafonds. Verticale, horizontale of scheve scheuren in het metselwerk, vaak rondom de overgang tussen de aanbouw en de woning.
  • Verzakking: De vloer van de aanbouw kan ongelijk of schuin worden, wat kan leiden tot een voelbare helling of openingen tussen vloer en muur.
  • Scheefstand: De aanbouw lijkt op enig moment scheef te komen staan, of los te komen van de woning.
  • Klemmende deuren en ramen: Deuren en/of ramen van de aanbouw gaan moeilijker open of dicht.
  • Kieren of openingen: Er ontstaan kieren of openingen tussen de aanbouw en de woning zelf, bij de overgang van muur of vloer.

Door deze tekenen tijdig te herkennen kun je ergere schade in de toekomst voorkomen door direct te handelen. Bij het vermoeden van funderingsschade is het verstandig een specialist in te schakelen voor inspectie en advies om verdere funderingsschade te beperken of te herstellen.

Hoe kun je funderingsschade beperken?

Funderingsschade bij een aanbouw of uitbouw van je woning moet je zo snel mogelijk aanpakken. Dit zal iedere specialist je adviseren om ergere schade in de toekomst te voorkomen. Om verdere schade te beperken kun je gebruik maken van een extra schroeffundering ter versterking van de bestaande fundering. Met als doel het stabiliseren van de fundering verzakking.

Schroeffundering voor verstevigen bestaande fundering

Na een grondige inspectie en bodemonderzoek op locatie bepalen we de hoeveelheid schroefpalen, de diepte en benodigde diameter van de grondschroeven. Bij verzakte aanbouwen brengen we vaak een schroeffundering aan tegen de verzakte gevel en geven we de instructie hoe je er een strokenfundering overheen kunt storten met verankering in de bestaande fundering. Voor lichtere toepassingen kunnen we ook een montagehoek meeleveren, die je dan zelf tegen de fundering van de aanbouw kunt maken waardoor het zonder beton ook stevig verankerd wordt.

Kun je fundering herstellen?

Een fundering kun je mogelijk ook laten herstellen, al is dit een kostbare aangelegenheid. Dit kan door middel van grondinjecties met hars, cement of andere middelen in de grond onder de fundering. Hierdoor worden holtes opgevuld en wordt de draagkracht hersteld. Funderingsherstel is echter echt een ander specialisme. Bij Van Aken Schroeffunderingen kunnen we ervoor zorgen dat een aanbouw of uitbouw van een woning niet meer verder gaat zakken, maar een aanbouw of uitbouw ook weer rechtzetten is iets wat wij niet doen. Funderingsherstel kun je natuurlijk breed oppakken, maar normaal gesproken wordt bij funderingsherstel uitgegaan van het terugbrengen naar het oude niveau.

Funderingsschade beperken met Van Aken Schroeffunderingen

Wanneer er funderingsschade is ontstaan bij een uitbouw of aanbouw die niet door ons is gefundeerd, starten we met een grondige inspectie van de grondsoort en de omvang van de verzakking. Op basis van deze gegevens bepalen we hoeveel schroefpalen er nodig zijn en op welke diepte deze geplaatst moeten worden om de fundering te verstevigen.

De schroefpalen worden direct naast de bestaande fundering geïnstalleerd, met behulp van gespecialiseerde machines. Als de locatie moeilijk bereikbaar is voor machines, kunnen de schroefpalen ook met de hand in de grond worden gedraaid. Dit maakt onze aanpak flexibel en geschikt voor vrijwel iedere situatie.

Om de fundering volledig te stabiliseren, geven we duidelijke instructies over hoe je de schroeffundering kunt verbinden met de bestaande fundering. Dit kan bijvoorbeeld door een strokenfundering over de schroefpalen te storten en deze stevig te verankeren aan de oorspronkelijke fundering. Voor lichtere toepassingen bieden we een montagehoek aan waarmee je zonder beton ook een solide verankering kunt realiseren.

Elimineer de kans op funderingsschade met schroeffunderingen!

Dankzij onze grondige inspectie en nauwkeurige plaatsingstechnieken zorgen wij ervoor dat jouw fundering perfect is afgestemd op de grondsoort en belasting. Onze schroeffunderingen worden diep in de stabiele grondlagen verankerd, wat verzakking voorkomt en een langdurige stabiliteit garandeert. Kies voor Van Aken Schroeffunderingen en wees verzekerd van een stevige basis zonder zorgen over funderingsschade.

  • Geschikt voor iedere grondsoort
  • Geen geluids- en trillingsoverlast
  • Op elke diepte mogelijk
  • Snel en eenvoudig monteren
  • Geen droogtijd
  • Goedkoper dan traditionele funderingen zoals beton of heipalen

Van Aken schroeffunderingen voor verstevigen van bestaande funderingen

Wil jij funderingsschade beperken van je verzakte aanbouw en ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn op het gebied van schroeffunderingen? Wanneer je contact met ons opneemt kunnen we samen de mogelijkheden bekijken. We denken graag met je mee!

Op de hoogte blijven?

Benieuwd naar meer artikelen, projecten of toepassingen voor Van Aken Schroeffunderingen?

Volg ons dan op Social Media.