Van aken Schroeffunderingen

Het hele jaar rond, en onder alle weersomstandigheden zijn onze schroeffunderingen leverbaar én kunnen door ons op locatie worden gemonteerd. 

De schroeffunderingen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, diameters en met verschillende hulpstukken voor elke toepassing.

Wij leveren ook verlengbare schroeven. Door de verlengbare schroeven, is het mogelijk om voor zwaardere toepassingen de schroeffundering in ieder bodemtype altijd tot de vaste grond te kunnen indraaien.

De schroeffunderingen kunnen gemonteerd worden tot 15 meter diep als er sprake is van slechte veengrond.

Flexibel

Voor vele toepassingen dankzij beschikbare hulpstukken

Draagkracht

Een draagkracht tot 4.000 kg per schroefelement

Prijs

Vanaf € 50,- per schroefelement inclusief montage.

Lengtes

De lengte is afhankelijk van grondsoort en draagkracht

Onze schroeffunderingen zijn gemaakt om zware bebouwingen te kunnen dragen. Zowel tijdelijke als permanenten constructies.

De schroeffunderingen zijn makkelijk en snel te installeren in elke grondsoort. De verlengstukken maken het mogelijk om elke schroeffundering in de vaste grond te kunnen draaien. Dit bied extreme stabiliteit.

De schroeffunderingen zijn geproduceerd in overeenstemming met de EN-1090-2 Normen en verzinkt in overeenstemming met DIN EN ISO 1461. Deze zinklaag bied een corrosie-werende werking.

Door onze mogelijkheden van installatie kunnen wij op moeilijk bereikbare plekken te werk gaan. De montage is snel en efficiënt. Onze machines worden in losse elementen meegenomen en opgebouwd tot een werkbare situatie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een schroeffundering?

De schroeffundering word met een sterke elektrische machine in de grond gedraaid. Door het speciale schroefdraad word de grond rondom de schroef niet omhoog gedrukt maar samengeperst, daardoor komt de schroef muurvast in de grond te zitten. Op een fundering van enkele schroeven kan bijvoorbeeld een tuinhuis worden gezet. Door onze kleine machines kunnen we gemakkelijk bij elk terrein komen.

Waar kan ik een schroeffundering voor gebruiken?

Een schroeffundering is te gebruiken voor een groot aantal toepassingen.

We kunnen bijvoorbeeld fundamenten plaatsen voor:

Aanbouw, Veranda, Tuinhuis, Vakantiewoning, Houten woning, Tiny house, Containerwoning en nog veel meer.

Hoe weet ik welke funderingspaal ik nodig heb?

Wij kunnen het type funderingspaal voor u bepalen. Het type paal is altijd afhankelijk van de bodemgesteldheid en het gewicht van het bouwwerk wat er op de palen komt.

Hoe kom ik erachter tot welke diepte de palen moeten?

De lengte van de palen is erg afhankelijk van waar u woont. Op sommige plaatsen in Nederland is de grond stevig waardoor we met korte fundamenten een stevige fundering kunnen maken. Op andere plaatsen moeten de palen tot 15 meter diepte gedraaid worden.

Om goed uit te kunnen zoeken hoe lang de palen moeten zijn, hebben we een sonderingsraport nodig. Als u deze niet heeft, kunnen wij kosteloos sonderingsraporten uit de buurt opvragen. Aan de hand daarvan kunnen we de lengte van de palen berekenen en een passende offerte voor u maken.

Hoe groot is de machine waar de palen mee gemonteerd worden?

Als u palen nodig hebt voor een veranda tuinhuis of lichte aanbouw, kunnen we deze altijd zetten met een handmachine. Deze machine kunnen we tillen, eventueel door de woning als dat nodig is, er hoeft dus niets beschadigt te worden aan de tuin of woning.

Voor zwaardere toepassingen zoals een stenen uitbouw/loods of houten woning kunnen we ervoor kiezen om met een shovel of rupsmachine de palen te monteren. Als daar geen ruimte voor is, kan het alsnog met een speciale kleine machine.

Hoeveel draagvermogen heeft een schroeffundering?

Het draagvermogen van een schroeffundering varieert tussen de 1.000kg en 20.000kg

Het draagvermogen is afhankelijk van het type en de lengte van de paal.

Wat zijn de kosten van een schroeffundering?

De prijs van een schroeffundering is afhankelijk van de lengte.

In de Prijscalculator kunt u de prijs berekenen voor verschillende soorten fundamenten. Als er veengrond is, kunnen we een sondering opzoeken in uw buurt. Aan de hand daarvan bepalen we de lengte en kunnen we een passende aanbieding doen. Voor een offerte kunt u het beste een e-mail sturen. Dan zullen we u zo snel mogelijk een passende aanbieding doen.

Kan ik mijn veranda gelijk op de schroeffunderingen plaatsen?

Ter fundering van een veranda gebruiken we fundamenten met een grote flensplaat van rond 20cm. Deze fundamenten worden nauwkeurig op de juiste diepte gemonteerd, zodat de veranda er gelijk op gebouwd kan worden.

Geeft het aanbrengen van schroeffundamenten trillingen of geluidsoverlast?

De schroeffunderingen worden zonder trillingen gemonteerd. de machine geeft max 80db aan geluid, dat zal dus geen overlast veroorzaken.

Wat is de levertijd?

Qua levertijd proberen we altijd binnen 2 tot 3 weken na opdracht te kunnen monteren. Voor een exacte levertijd kunnen we u altijd informeren.

Welk voorbereidend werk moet ik doen?

Normaal gesproken verwachten wij van u dat de plaatsen uitgezet staan met een piketpaaltje. In overleg kunnen wij dit ook voor u verzorgen.

Op plaatsen waar kabels en leidingen kunnen liggen, moet een klic melding gedaan worden. Inzien nodig kunnen wij deze voor u verzorgen.