Wat is het gewicht van mijn aanbouw?

Voor het plaatsen van een betrouwbare fundering is het belangrijk om te weten wat het gewicht van je aanbouw is. Het bouwbedrijf dat de aanbouw voor je verzorgt, kan dit gewicht vaak aanleveren. Heb je die informatie nog niet en wil je wel alvast een idee van de kosten voor een schroeffundering? Maak dan gebruik van onze prijsindicator.

In de prijsindicator gebruiken we globale richtlijnen om het gewicht van je aanbouw te schatten. Dit geeft een handige eerste indruk van de kosten, al is het nog niet voldoende om direct met je project te starten. Zo weet je wel snel waar je ongeveer aan toe bent.

Gewicht van je aanbouw onbekend?

Als het gewicht van je aanbouw nog onbekend is bieden de vuistregels die we hanteren in onze prijsindicator uitkomst. Ben je zo ver dat je écht stappen wil zetten om je aanbouw te realiseren? Schakel ons dan op tijd in.

Om je project soepel te laten verlopen, is het belangrijk om tijdig de juiste berekeningen te laten maken. Onze constructeur staat klaar om dit voor je te regelen. Door snel contact op te nemen, voorkom je vertragingen en weet je zeker dat alles goed voorbereid is. Als funderingsbedrijf, gespecialiseerd in schroeffunderingen, zorgen wij ervoor dat vakkundig een betrouwbare fundering wordt aangebracht. Schroeffunderingen zijn direct belastbaar, dus de bouwer kan direct doorpakken en jouw aanbouw plaatsen. We werken we graag samen met jouw bouwbedrijf naar keuze en zorgen dat jij met een gerust hart achterover kan leunen. Wij stemmen alles af met de bouwer. Doordat we zelf een achtergrond in de bouw hebben, spreken we dezelfde taal en begrijpen we wat jouw aannemer nodig heeft om het bouwproject snel en goed op te leveren.

Bel ons direct of gebruik de prijsindicator voor een snelle start met Van Aken Schroeffunderingen.

Waarom is het gewicht van je aanbouw belangrijk voor de fundering?

Het gewicht van je aanbouw bepaalt hoeveel ondersteuning de fundering moet bieden. Bij een schroeffundering wordt dit gewicht verdeeld over meerdere schroefpalen, die stevig in de grond verankerd worden. Deze palen moeten voldoende draagkracht hebben om zowel het eigen gewicht van de aanbouw als extra belastingen, zoals meubels, bewoners en weersinvloeden, te dragen. Wanneer de fundering niet berekend is op het werkelijke gewicht, kunnen er verzakkingen optreden of kan de constructie instabiel worden. Dit kan leiden tot schade aan de aanbouw en mogelijk zelfs veiligheidsrisico’s opleveren. Het tijdig inschakelen van experts voorkomt dergelijke problemen.

Wat beïnvloedt het gewicht van je aanbouw?

Het gewicht van een aanbouw wordt door meerdere factoren bepaald. Zo spelen de gebruikte bouwmaterialen een grote rol. Een aanbouw van bakstenen en beton is aanzienlijk zwaarder dan een houten constructie. De keuze voor de vloer is net zo belangrijk; een betonnen vloer weegt veel meer dan een houten vloer met isolatie. Ook het type dakbedekking maakt verschil. Dakpannen voegen meer gewicht toe dan een lichtgewicht EPDM dak, terwijl een groendak niet alleen extra gewicht heeft door de beplanting, maar ook door het benodigde substraat en de wateropvang. Daarnaast beïnvloedt de grootte van de aanbouw het totaalgewicht, net als eventuele toevoegingen zoals ramen, deuren en schuifpuien. Al deze elementen samen bepalen hoeveel draagkracht de fundering nodig heeft.

Vuistregels voor grove inschatting van aanbouw gewicht

Wanneer het exacte gewicht van je aanbouw nog niet bekend is, kun je gebruikmaken van de vuistregels die wij bij Van Aken Schroeffunderingen hanteren in onze prijsindicator. Voor een aanbouw met betonnen vloer kun je rekenen op ongeveer 1250 kg per vierkante meter. Bij een aanbouw zonder vloer is dit gemiddeld 750 kg per vierkante meter. Deze richtlijnen geven een globale indicatie en vormen zeker geen vervanging voor een exacte berekening. We raden je aan om contact op te nemen met onze constructeurs voor een precieze analyse. Zo weet je zeker dat je fundering voldoet aan alle eisen.

Contructieberekening voor aanbouw vaak verplicht

Een constructieberekening voor een aanbouw is verplicht in situaties waarin de veiligheid, stabiliteit en duurzaamheid van de constructie gegarandeerd moeten worden. Als je een aanbouw laat bouwen die groter is dan 30 vierkante meter, of als deze wordt uitgevoerd in steen, beton of andere zware materialen, is een berekening noodzakelijk. Ook bij complexe ontwerpen, zoals een aanbouw met meerdere verdiepingen of grote raampartijen, vereist de regelgeving een gedetailleerde constructieberekening. Deze berekening toont aan dat de constructie voldoet aan de bouwvoorschriften en dat de fundering het gewicht en de belasting van de aanbouw aankan.

Daarnaast zijn constructieberekeningen vaak verplicht bij specifieke grondsoorten, zoals klei of veen, waar de draagkracht minder voorspelbaar is. In deze gevallen is het van belang dat een deskundige de belasting nauwkeurig analyseert en vertaalt naar een passend funderingsontwerp. Zelfs als een constructieberekening niet wettelijk verplicht is, kan het verstandig zijn om deze te laten maken. Het geeft zekerheid over de stabiliteit van je aanbouw en voorkomt problemen op de lange termijn. Het laatste dat je wilt is een verzakking van je woning of scheuren in de gevels nietwaar?

Onvoldoende draagkracht van fundering kan grote gevolgen hebben

Als het gewicht van de aanbouw verkeerd wordt ingeschat, kan dat grote gevolgen hebben voor de fundering. Een onderschatting kan ervoor zorgen dat de fundering te weinig draagkracht heeft, wat leidt tot verzakkingen en schade aan de constructie. Een overschatting kan daarentegen onnodige kosten veroorzaken doordat zwaardere schroefpalen worden gebruikt dan nodig is. Onze aanpak voorkomt beide situaties. We voeren nauwkeurige berekeningen uit, zodat je zeker weet dat de fundering precies aansluit op de belasting van jouw aanbouw.

Het gewicht van de aanbouw, de belasting van extra gewichten en de eigenschappen van de ondergrond. Onze specialisten voeren een grondonderzoek uit om te bepalen hoe stevig de bodem is en welke type schroefpalen het meest geschikt zijn. Vervolgens wordt het totale gewicht van de aanbouw verdeeld over het aantal schroefpalen, waarbij iedere paal zijn specifieke bijdrage levert aan de stabiliteit van de fundering.

Bij Van Aken Schroeffunderingen hebben wij ons volledig gespecialiseerd in het berekenen en aanbrengen van schroeffunderingen. Voor bouwprojecten als een aanbouw is dit een ideale manier van funderen; snel, duurzaam en zonder trillingen en geluidsoverlast.

Voordelen van een schroeffundering voor jouw aanbouw

Schroeffunderingen zijn een slimme keuze voor een aanbouw dankzij hun flexibiliteit, duurzaamheid en snelheid. Ze kunnen direct na installatie belast worden, waardoor bouwvertragingen worden voorkomen. Daarnaast is er geen droogtijd nodig, zoals bij betonfunderingen. Dit maakt het proces efficiënter en milieuvriendelijker. De schroefpalen worden zonder zware machines geplaatst, wat zorgt voor minimale verstoring van de omgeving. Dit maakt schroeffunderingen uitermate geschikt voor zowel stedelijke gebieden als landelijke omgevingen.

Van Aken Schroeffunderingen komt graag je aanbouw funderen!

Bij Van Aken Schroeffunderingen kun je rekenen op deskundigheid en ervaring. Ons team van specialisten staat voor je klaar om het gewicht van je aanbouw nauwkeurig te bepalen en een fundering op maat te realiseren. Met een focus op duurzaamheid en kwaliteit zorgen we ervoor dat jouw aanbouw jarenlang stevig en stabiel blijft. Heb je vragen of wil je meer informatie? Gebruik onze prijsindicator of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij helpen je graag verder.

Onze werkwijze

Allereerst kijken wij naar de grondsoort en het gewicht van de te plaatsen constructie. Aan de hand daarvan kunnen wij bepalen hoeveel palen jouw fundering nodig heeft en op welke diepte deze geplaatst moet worden. Vervolgens zullen we met behulp van de juiste machines de schroefpalen in de grond draaien.

Komt jouw aanbouw op een moeilijk bereikbare plek? Ook dat is geen probleem! De schroeffundering kan namelijk ook met de hand in de grond gedraaid worden.

Voordelen van schroeffundering

  • Geschikt voor iedere grondsoort
  • Geen geluids- en trillingsoverlast
  • Op elke diepte mogelijk
  • Snel en eenvoudig monteren
  • Geen droogtijd
  • Goedkoper dan traditionele funderingen zoals beton of heipalen

Van Aken schroeffunderingen voor jouw aanbouw

Ga jij binnenkort een aanbouw (laten) bouwen en ben jij benieuwd wat de mogelijkheden zijn op het gebied van schroeffunderingen? Wanneer je contact met ons opneemt kunnen we samen de mogelijkheden van jouw project bespreken.

Op de hoogte blijven?

Benieuwd naar meer artikelen, projecten of toepassingen voor Van Aken Schroeffunderingen?

Volg ons dan op Social Media.